غصــ الربيع ــون Admin
عدد الرسائل : 8006 البلد : سبحان الله وبحمده
عدد خلقه
ورضى نفسه
وزنه عرشه
ومداد كلماته : : نقاط : 81313 تاريخ التسجيل : 28/03/2008
| موضوع: صينية الرقاق بالبشاميل الأحد نوفمبر 07, 2010 3:33 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير: • نصف كيلو رقاق .رقاق يشترى جاهزا من السوبرماركت يختلف عن رقاق الخليج بصلة مقطعة قطع صغيرة. • نص كيلو لحمة مفرومة. نص كوب كبير زبدة. • نص كوب كبير دقيق. • 4 كوبيات لبن. • ملح و فلفل. • 2بيضة. كوب كبير شوربة لحمة. الطريقة: 1- هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق إننا نقطع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف ليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على النار ونضيف لهم معلقة زبدة ونتركهم على النار مع التقليب المتسمر وبعد نص ساعة نضيف ليها كأس ماء ونتركها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية وتستوي. 2- نجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف ليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يصبح ذهبي ثم نضيف له الحليب تدريجيا مع التقيب المستمر لغاية ما يصبح قوامه سميك بعد كده نضيف ليه الملح والفلفل الأسود بعد كده نشيله عن النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم مع بعض. 3- نحضر الرقاق ونبلّه بالشوربة السخنة "ممكن إننا نستبدل الشوربة بالمية" علشان يكون خفيف. نحضر صينية فرن وندهنها بالزبدة ونرص فيها نص كمية الرقاق الموجود عندنا ونضيف ليها اللحمة ثم نص كمية البشاميل ثم نرص باقي كمية الرقاق الموجودة، بعد كده نغطي وش الصينية بباقي كمية البشاميل الموجود عندنا. 5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أو لغاية ما وشها يحمر بعد كده نخرجها من الفرن ونقطعها. [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|