المقادير:
5 بيضات احمر
1كيس فانيليا +1 كيس بيكنج بودر
1 كوب لبن
4 كوب دقيق
1 ملعقة كبيرة تانج برتقال + 1 ملعقة كبيرة سكويك شيكولاتة
نصف كوب سمن + ربع كوب زيت عباد الشمس
3 كوب سكر
طريقة التحضير :
اولا : نشغل الفرن على درجة الحرارة على الثلث
ثانيا : نسيح السمن + الزيت على النار فى الصينية اللى هنعمل فيها الكيكة ونتركها
ثالثا : نضع اللبن + البيض + الفانيليا + معلقة البرتقال + السكر ونخفقهم جيدا فى الخلاط حتى تصبح ثقيلة .
رابعا : نضع الخليط فى طبق غويط ونترك كوب منة فى الخلاط
نضع الخليط فى طبق غويط ونضيف الية 3 ونصف كوب دقيق والبكينج بودر والزيت والسمن اللى بلصينية ونخفقة جيدا بلمضرب حتى يصبح ثقيل ثم نضعة فى الصينية ونتركة دقيقة
خامسا : نضع معلقة النسكويك الشكولاتة على كوب الخليط المتبقى فى الخلاط ونضغهم فى طبق غويط ونضع عليهم نصف كوب الدقيق المتبقى ونخفقة جيدا بلمضرب حتى يمتزجوا ثة نضعة على الخليطة اللى بلصينية بشكل دائرى وثم نضعة فى الفرن
سادسا: المدة : نتركة ساعة الا ربع ونخرجة وبالف هنا والشفا