غصــ الربيع ــون Admin
عدد الرسائل : 8006 البلد : سبحان الله وبحمده
عدد خلقه
ورضى نفسه
وزنه عرشه
ومداد كلماته : : نقاط : 81313 تاريخ التسجيل : 28/03/2008
| موضوع: طريقة تحضير الحمام المحشي اللذيذ الأربعاء يوليو 27, 2011 10:24 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يتم تنظيف الحمام جيد من الداخل والخارج ويغسل جيدا ويترك جانبا ويتم عمل خلطة الحشو كالتالى انا بصراحة بعمل جزء بالرز وجزء بالفريك طبعا الفريك بنقعه حوالى ساعة أو ساعة ونصف وبعد كده يتم تصفيته من الماء جيداً أشوح بصلة على النار مع الكبد والقوانص ولما تصفر اضيف لها الفريك أو طبعا الأرز وأضيف لها ملح وفلفل وقرفة وأفلفلها وعلى الحمام دوغرى وأحشي كويس من تحت الجلد كمان وفى الوقت ده أكون حطيت حلة على النار فيها ماء للسلق وأسلق الحمام ولما يستوى أشيله من الحلة وأجهز صينية الفرن وأجيب الحمام أرصه فيها وأدهنه بقليل من السمن و أرش عليه رشه ملح وفلفل أسود خفيفة آوى وعلى الفرن على طول لغاية لما يتحمر الحمام [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|