غصــ الربيع ــون Admin
عدد الرسائل : 8006 البلد : سبحان الله وبحمده
عدد خلقه
ورضى نفسه
وزنه عرشه
ومداد كلماته : : نقاط : 81313 تاريخ التسجيل : 28/03/2008
| موضوع: شوربة حساء الجريش الأربعاء يوليو 27, 2011 9:55 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير اللازمة لتحضير حساء الجريش : * نصف كيلو جرام من اللحم المقطع. * كوب واحد من الجريش. * زيت او سمن. * نصف كيلو جرام من الطماطم. * حبتان من البصل. * ملعقة صغيرة من الملح. * نصف ملعقة صغيرة من القرفة. طريقة التحضير : * افرمي البصل جيداً حتي يصبح ناعم. * ضعي الزيت أو السمن علي النار * اسقطي البصل المبشور في الزيت حتي يبدأ في التحول للون الأحمر. * ضيفي قطع اللحم إلي الزيت و البصل. * قلبي الخليط جيداً. * ضيفي خمسة أكواب ماء للخليط. * أتركي الخليط ليغلي علي النار لمدة لا تقل عن نصف الساعة. * ارفعي الخليط من علي النار. * حضري الطماطم لتكون عصير. * ضعي عصير الطماطم علي النار. * إضيفي الخليط الذي يحتوي علي اللحم و البصل الي العصير. * قومي بإضافة الملح و الفلفل ولا تضيفي القرفة. * ضعي كوب الجريش. * خفضي درجة حرارة النار واتركي الخليط حتي تمام النضج. * ضعي الخليط في طبق التقديم و رشي القرفة علي وجه الطبق. | |
|