غصــ الربيع ــون Admin
عدد الرسائل : 8006 البلد : سبحان الله وبحمده
عدد خلقه
ورضى نفسه
وزنه عرشه
ومداد كلماته : : نقاط : 81313 تاريخ التسجيل : 28/03/2008
| موضوع: كيك تحفة الأحد يوليو 04, 2010 3:14 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير 5 بيضات و فانيليا كوب و نص سكر او كوبيتين الا ربع اوكوبيين يعني حسب لمزاج اللي عاوزها مسكرة او معتدلة كده يعني 3 ملاعق كبيرة سمنة و ممكن تزودوا معلقة عليهم قشطة حسب الرغبة يعني كوب حليب كوبايتين و نص دقيق منخول مع معلقتين صغيرين بيكينج بودر معلقة صغيرة كاكاو
الطريقة
نضرب البيض مع الفانليا كويس جدا نضرب السمنة لوحدها او مع القشطة لحد لون السمنة ما يبقى ابيض مش اصفر نضيف السكر الي السمن و نقلبهم لحد ما يختلطوا بعد كده نضيف البيض المضروب على الخليط السابق لحد ما يتجانسوا نحط الحليب عليهم و نستمر في التقليب نبدأ في اضافة الدقيق شوية شوية و نقلب لحد ما تخلص كمية الدقيق
بعد كده ناخد 3 ملاعق كبيرة من خليط الكيك نحطهم في طبق و نحط عليهم الكاكاو و نقلب كويس لحد ما الكاكاو يختلط مع العجين
نبدأ بقى في تنزيل عجين الكيك في الصينية المدهونة سمنة و المرشوشة دقيق نحط الاول من الخليط الابيض و بعدين خليط الكيك بالكاكاو و بعدين ابيض تاني و بعدين كاكاو و هكذا لحد ما تخلص الكمية و بعدين نساوي العجين في الصينية كويس بحيث يكون متساوي يعني مش منطقة عالية و منطقة لأ كله يكون في نفس المستوى تقريبا
و بعدين ندخلها الفرن اللي احنا كنا مسخنينه من قبل ما نبدأ و نسيبها لمدة من 30 ال 45 دقيقة يعني بعد نص ساعه كده نبص عليها و ندخل فيها سكينة لو طلعت نضيفة يبقى استوت خلاص و نشغل الشواية بس عشان الوش يحمر لو طلعت السكينة فيها عجين لسا نسيبها شوية كمان
كده خلاص خلصنا و ان شاء الله يطلع شكلها كده انا بحب اوي اعمل الكيك في الصينية المخرومة من النص دي الكيك بيعلى فيها و كمان بيكون شكلها لطيف لما تتقطع | |
|