مدونةغصون الربيع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةغصون الربيعأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كب كيك الجزر

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نور
نورحياتي
نور


انثى عدد الرسائل : 315
البلد : السعودية
   : كب كيك الجزر C0deceb77b
  : كب كيك الجزر Female62
نقاط : 53471
تاريخ التسجيل : 02/12/2009

كب كيك الجزر Empty
مُساهمةموضوع: كب كيك الجزر   كب كيك الجزر Icon_minitimeالسبت أغسطس 27, 2011 8:46 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير:

3: 4 بيضات.......فانيليا
2 كوب دقيق
تلات اربع كوب زيت
1: كوب وربع سكر(انا حطيت كوب وربع)
2 ك جزر مبشور
1 ونصف م ص قرفة
تلات اربع م ص بيكربونات صودا
1 ونصف م ص بيكنج بودر
نصف م ص ملح
نصف ك عين جمل اختياري(محطتوش)

الطريقة سهلة جدا زي اي كيك:

هنخلط كل المكونات الجافة مع بعض(الدقيق الملح القرفة البيكنج بودر البيكنج صودا)ونخليهم علي جنب

هنضرب في الخلاط البيض لمدة 3 دقايق وبعدين والخلاط شغال ننزل بالسكر بالراحة ونضرب دقيقتين كمان وننزل بالزيت بالراحة برضو والخلاط شغال ونضرب دقيقة ونوقف نصب الخليط في طبق عميق نضيف الجزر المبشور شوية شوية ونقلب بالمعلقة


دة شكل الخليط بعد اضافة الجزر معلشي الصورة مزغللة شوية ماخدتش بالي وانا بصور

وبعدين هناخد الدقيق نضيفه علي الخليط تدريجيا ونضرب بالمضرب علي اقل سرعة والخليط في الاخر بيكون تخييييين


نصبه في صينية الكب كيك او الالمنيوم كب وندخله الفرن علي درجة حرارة 180 لمدة نص ساعة او 35 دقيقة ولازم نختبر الكيك قبل مانطلعه ممكن يحتاج دقيقتين كمان

ودة بالفروستنج طعمه وهمييييييييي(معلقتين زبدة صفراء نضربها مع كم مكعب كيري مع شوية سكر بودرة)
من جوة هشة زي القطن


اول ماتطلع مالفرن متتخضوش من ريحة القرفة بعد ماتبرد هتهدي خالص ونكهتها هتبقي هادية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كب كيك الجزر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كيكة الجزر بالصور - حلى الجزر الرمضاني
» كيك الجزر
» حلاوة الجزر
» كيكة الجزر
» كفتة الجزر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدونةغصون الربيع :: أقســـــام المنتدى :: عالم ست البيت :: ركن المطبخ-
انتقل الى: