الرئيسيةغصون الربيعمكتبة الصورس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 شوربة الجمبرى الروبيان

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
غصــ الربيع ــون
Admin


انثى عدد الرسائل : 8006
البلد : سبحان الله وبحمده
عدد خلقه
ورضى نفسه
وزنه عرشه
ومداد كلماته
   :
  :
نقاط : 52233
تاريخ التسجيل : 28/03/2008

مُساهمةموضوع: شوربة الجمبرى الروبيان   الثلاثاء يوليو 26, 2011 8:34 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شوربة الجمبرى الروبيان
المكونات
نص كيلو جمبرى
جزر
كرفس
5 فصوص ثوم
زنجبيل طازه
فلفل حار
1مكعب خضار
معلقه صغيره معجون طماطم
فنجان صلصه تيرياكى "صويا سوس"
فنجان لومى
2 معلقه صغيره نشا مذابه فى ماء
بياض بيضه
الطريقه
أول حاجه طبعاً نكون منضفين الجمبرى وسلقينو حاجه بسيطه علشان الريحه مع ورق غار ومعلقة خل

ولو كان كبير نقطع كل واحده نصين
نفرم الثوم والزنجبيل والفلفل مع بعض
نحمرهم فى كمية زيت زيتون قليله
وبعد كده نضع الجمبرى نقلب قليلاً ثم نضع الجزر والكرفس
وبعد كده نضع فنجان الصويا سوس واللومى ومكعب الخضار ومعجون الطماطم
نقلب قليلاً ثم نضع كمية ماء مناسبه " حوالى 4 كوب ماء ويفضل أن تكون مغليه وسخنه"
ونضع القليل من الملح والفلفل الأسود وملعقتين النشا المذابه فى الماء
بعد الغليان وبعد التأكد من أن المكونات تجاانست
نضرب بياض البيضه جيداً
هذه الخطوه مهمه
نضع بياض البيض بالتدريج على الشوربه مع التقليب بأستمرار بشوكة الطعام فى الشوربه
حتى نحصل على قطع صغيره جدا لبياض البيض فوق سطح الشوربه
وفى الحال نطفئ النار
تقدم وتؤكل مع خبز محمص " يم يم يم لذيذه جداً "جربوها مش هتندمو


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://gsoon.hooxs.com
 
شوربة الجمبرى الروبيان
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدونةغصون الربيع :: أقســـــام المنتدى :: عالم ست البيت :: ركن المطبخ :: الشوربات-
انتقل الى: