الرئيسيةغصون الربيعمكتبة الصورس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الفريكة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
غصــ الربيع ــون
Admin


انثى عدد الرسائل : 8006
البلد : سبحان الله وبحمده
عدد خلقه
ورضى نفسه
وزنه عرشه
ومداد كلماته
   :
  :
نقاط : 52283
تاريخ التسجيل : 28/03/2008

مُساهمةموضوع: الفريكة   الجمعة أغسطس 20, 2010 4:34 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الفريكة

المقادير:
1/2 كيلو لحمة موزة مقطّعة قطع صغيرة أو فرخة كاملة مقطعة قطع صغيرة
2 كوب فريك (متنقي كويس)
بصلة متوسطة مفرومة
ملح وفلفل
1/4 معلقة صغيرة قرفة مطحونة
معلقة وربع سمنة
1/2 كوب صنوبر

الطريقة:
1- أحضري حلة كبيرة، وحطّي فيها معلقة كبيرة من السمنة، وشوّحي فيها البصلة، وبعد كده حطي اللحمة وحمّريها كويس مع البصلة.

2- بعد كده هتضيفي 1/2 كوب ماء على اللحمة أو الفراخ وتبليها بالملح والفلفل والقرفة، وسيبيها على نار هادية لمدة ساعة؛ علشان اللحمة تستوي كويس، وتابعيها في خلال الساعة دي علشان لو محتاجة إنك تزوّدي لها مية.

3- بعد ما اللحمة تستوي، طلّعي اللحمة من المرقة بتاعتها، وسيبيها على جنب علشان هنستخدم المرقة بعد كده.

4- أحضري المرقة، وحطّيها على النار، وظبّطي ملحها على حسب رغبتك وسيبيها لغاية ما تغلي.

5- في الوقت اللي تكوني بتغلي فيه المرقة على النار، أحضري الفريك وشوّحيه شوية في قليل من السمن، وبعد كده ضيفيه للمرقة المغلية، بس خلي بالك إن المرقة لازم تكون مغطية الفريك.

6- سيبيهم على نار متوسطة لغاية ما يبدأ الفريك في الغليان، وبعد كده قللي النار شوية، وسيبيه لغاية ما يستوي، وممكن تزوّدي مرقة لو الفريك محتاج.

7- حمّري الصنوبر في قليل من السمن، وبعد كده أحضري طبق التقديم وحطي فيه الفريك، وحطي على الوش قطع اللحمة، وممكن تزيني الطبق بالصنوبر.. وقدّميها وبالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://gsoon.hooxs.com
 
الفريكة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدونةغصون الربيع :: أقســـــام المنتدى :: عالم ست البيت :: ركن المطبخ-
انتقل الى: